Historiaa

60-luvun alussa Uomatie oli vielä soratie ja vuosikymmenen lopussa aluetta ryhdyttiin rakentamaan. Osoitteeseen Uomatie 11 perustettiin Rouva Rekolan pyörittämä ravintola Myyränholvi palvelemaan alueen uusia asiakkaita ja rakennuttajia.

myyränholvi kuva

Myyränholvi vuonna 1970

80-luvun puolivälissä Myyräholvi sai väistyä ja tilalle tuli Niittymaan kenkäkauppa. Kenkäkauppa sai kenkää ja seuraavaksi siipiään pääsi kokeilemaan kahvila-konditoria Maria 80-luvun lopussa. Tämän jälkeen tilan otti haltuun Pepe Pizzeria, joka jatkoi toimintaansa aina vuoden 1994 loppuun asti.

Myyrin Krouvi on toiminut paikalla 4.2.1995 lahtien ja onkin Länsi-Vantaan vanhimpia edelleen samassa omistuksessa toimivia ravintoloita. Päästiinpä heti avajaisvuonna juhlimaan Suomen ensimmäistä Jääkiekon MM-kultaa! Vuonna 2002 ravintola päivitettiin lattiasta kattoon ja uusi remontti oli edessä 2017. Joulukuun alussa asiakkaat pääsivät nauttimaan kokonaan uusituista tiloista ja huippuluokan hifi-järjestelmistä. Tammikuussa 2018 avattiin myös ravintolan keittiö Hynnisen Jussin luotsaamana. Myyrin Krouvin omistaja Walia on ollut mukana kehittämässä Vantaan ravintolakulttuuria jo vuodesta 1985 lähtien ja ollut aina ajan hengessä. Walia ei pelkää kokeilla uutta ja Myyrin Krouvin päivittäminen italialais-amerikkalaiseksi gastropubiksi on taas yksi palvelus Myyrmäen alueelle.